DU kan komme med

Til uforglemmelige oplevelser for ører og smagsløg

15.05.25 // Englenes Musik

Svenske Erik Rydvall spiller musik av bl.a. J.S Bach, traditionell folkmusik samt kompositioner av Erik Rydvall på et noget så utraditionelt instrument som Nøgleharpen. 

 

Nyckelharpa player Erik Rydvall has steadily risen to stardom on the folk-

music scene. He is ever venturing into new territories. Erik has toured with the

Flamencos en route dance company, performed with the Danish National

Girls’ Choir, the NorrlandsOperan Symphony Orchestra, Dalasinfoniettan and

world music’s primary promoter in Sweden, Ale Möller. Erik Rydvall’s most

recent project, playing Bach’s partitas for violin and suites for cello on

nyckelharpa, has attracted an audience beyond folk music and interest the

world over.

 


Erik is a highly sought-after studio musican, featured on many soundtracks for

movies, TV-series and video games; Loki, God of War - Ragnarök, The

Witcher - Blood Origin, Rings of Power, Assassin’s Creed - Dawn of

Ragnarök, Vikings - Valhalla and Obi-Wan Kenobi.

While at the Royal College of Music in Stockholm, Erik Rydvall was one of the

founders of the folk-music trio Nordic, winner of multiple prizes. Later, with

Norwegian Hardanger fiddler Olav Luksengård Mjelva, the Rydvall/Mjelva duo

was formed. Most recently, Erik Rydvall, Olav L. Mjelva and British violinist

Max Baillie banded together to forge new ties between Scandinavian folk and

baroque music in Lodestar Trio.

19.06.25 // En Dybfølt Drøm

Duoen Dybfølt spiller musik på cello og kontrabas af Else Marie Pade Rued Langgaard og Marin Marais.

 

Fordybelse. At gå i dybden––komme til bunds––dykke ned i noget. Man synes at forbinde dybde med ro, omhu måske ømhed. Sådan kunne man ihvertfald godt beskrive Dybfølt, der med de to dybeste instrumenter i strygerfamilien har skabt sig en unik lyd med et unikt repertoire.

 

Ligesom celloen og kontrabassen har meget tilfælles, har Kirstine Elise Pedersen og Mathæus Bech det også… De har begge oprindeligt studeret klassisk musik, og de har begge en stor kærlighed til den nordiske folkemusik. Det var i denne at de mødtes første gang, og den spiller en central rolle i deres måde at håndtere musikken på, som både klinger med mesterligheden fra klassisk musik og swinger med vitaliteten fra folkemusikken.

 

Repertoiret er originalt med inspiration fra både den klassiske musik og den nordiske folketone. En særlig passion for musikken af den ofte oversete og undervurderede komponist Rued Langgaard har også sat sit præg på duoen, der har arbejdet intensivt med at arrangere hans musik ned i dybden. I 2024 vandt Dybfølt en P2 pris for deres udgivelse “ Sange fra en Væg”, sammen med sangerinden Kira Martini.

21.08.24 // Folkemusik på flugt

Duo MiScha - Violin og akkordeon.

 

Hvad har man tilbage som menneske, når man er flygtet fra sit land og har mistet alt?

 


Til denne koncert kommer I til at høre armensk folkemusikalsk verdensarv i Duo MiSchas egne klassiske arrangementer og så fortæller violinist og armensk flygtning Astrid Mikaelyan og accordeonist Julie Holmegaard Schade om, hvordan det føles at miste sit hjem og sit hjemland – men stadigvæk være rig på kultur, tradition, fællesskab og ikke mindst musik. En spændende koncertoplevelse, der sætter tankerne i gang.​

Under Det Armenske Folkedrab i 1915, var den armenske folkemusik bogstavelig talt på flugt. Den armenske præst og komponist Komitas var en af få der overlede. Han samlede over 3000 kompositioner, men fik kun redet 1200 af dem. Folkedrabet er en stor del af armeniernes selvforståelse og en af årsagerne til at Komitas har indsamlet og transkriberet den armenske folkemusik, for at sikre én af brikkerne i den fælles kulturarv. 

Komitas har reddet den armenske kulturarv ved at skrive musikken ned og dele den med verden. 

Musikken rummer mange følelser som smerte, sorg, håb, stolthed, glæde og temperament.

18.09.25 // Kendte og nye værker

Sangerinden Signe Asmussen og harpenisten. Tine Rehling indledte i foråret 2022 et nyt samarbejde, der tager udgangspunkt i at fortolke og opføre en bred palet af velkendte klassikere og nye værker, bestilt og komponeret specielt til denne konstellation, sang og harpe.

De to musikere hører til blandt den absolutte elite i dansk musikliv, og har begge en lang og aktiv karriere som solister, men også en brændende, fælles passion for kammermusikken, som de begge har dyrket på højeste niveau gennem mange år. 

 

Siden debutkoncerten fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium med anmeldelser, der udråbte hende til „en sanger med ekstraordinære muligheder” og en ”vokal intimforfører, har Signe Asmussen slået sit navn fast som én af sin generations mest alsidige og karismatiske sangerinder –  en musikalsk kamæleon, som uden problemer boltrer sig i snart sagt alle genrer.

Hun har sunget med alle danske orkestre og kammerensembler, samt medvirket i utallige operaer og musikdramatiske produktioner rundt i hele landet. Derudover har hun modtaget adskillige priser, som f.eks. Aksel Schiøtz-prisen (2009), Dansk Komponistforenings Musikerpris (2014) og senest, Wilhelm Hansens Hæderspris (2023). 

 

Tine Rehling slog tidligt sit navn fast og optræder jævnligt som solist og kammermusiker i ind- og udland og har været solist med en række af de danske symfoniorkestre. Som kammermusiker har hun bl. a. et fast samarbejde med solofløjtenist i DR Symfoniorkestret, Ulla Miilmann. Desuden optræder hun jævnligt med saxofonisten Benjamin Koppel, guitaristen Mikkel Nordsø og Ole Theill. Sammen med sidstnævnte to musikere fra den rytmiske verden spiller hun musik inspireret af flamencoen og arabisk, afrikansk og indisk klassisk musik. Tine arbejder til stadighed for at udvide repertoiret for harpe i samarbejder med flere danske komponister. 


Ved koncerten opføres musik af bl.a. Benjamin Britten og Manuel de Falla, samt nye værker af Anders Nordentoft, Jakob Davidsen og Jesper Koch (med forbehold for evt. ændringer...)